Séd-Nádor-Gaja vízrendszer rehabilitációja I. ütem

KEHOP-1.5.0-15-2015-00001

Események

Lakossági fórumot tartottak Fehérvárcsurgón

Október 17-én az esti órákban tartottak lakossági fórumot az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (KDTVIZIG) konzorciumi együttműködésében megvalósuló projekt előrehaladásának ismertetésére.

A vendégeket Schmidtné Cser Viktória Fehérvárcsurgó polgármestere köszöntötte, majd a Konzorcium részéről Horváth Angéla szakági szakértő ismertette a projekt aktuális állapotát. A kivitelezői feladatokról tartott előadást a Mészáros és Mészáros Kft. képviseletében Petrics Ákos projektvezető.

Ezt követően lehetőség nyílt az érdeklődők által feltett kérdések megválaszolására, az észrevételek megvitatására.

A projekttel kapcsolatos további eseményekről, a projekt megvalósulásáról honlapunkon tájékozódhat.

A rendezvényeken készült fotók a Galéria  menüpont alatt megtekinthetők.


Projektindító rendezvény

Lezajlott a projekt ünnepélyes nyitórendezvénye.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság 2018. október 25-én megtartotta a projekt nyitórendezvényét. A rendezvény a Fehérvárcsurgói Károlyi kastélyban volt.

Ez év októberében a Séd-Nádor-Gaja vízrendszer rehabilitációja I. ütem projekt keretében megkezdődött a Fehérvárcsurgói-tározó árvízvédelmi fejlesztése, kapacitásbővítése. A kapacitásbővítéssel a tározó maximális üzemi vízszintje 149,0 mBf szintről 151 mBf szintre emelkedik.

A rendezvényen köszöntőt mondott Schmidtné Cser Viktória, Fehérvárcsurgó polgármester asszonya valamint Törő Gábor országgyűlési képviselő. Ezt követően Dr. Csonki István, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója, valamint Petrics Ákos, a kivitelezési munkákat végző Mészáros és Mészáros Kft. projektvezetője bemutatta a projektet és ismertette a projektben tervezett fejlesztések megvalósításának szükségességét. Az esemény zárásaként Lehoczky János: A vizek fohásza című versét adta elő Marth Fruzsina, a Fehérvári Versünnep 2017-es győztese.

A rendezvény lezárásaként a szervezők állófogadáson látták vendégül a vendégeket.

A projektnyitó rendezvény fotói a Galéria menüpont alatt megtekinthetők.